11 Eylül 2014 Perşembe

Web Tasarımı İyi Yapanlar

Bu gün sizlere bir arkadaşımdan bahsedeceğim. Arkadaşımın ne kadar yetenekli biri olduğundan ve elinden neler geldiğini anlatacağım.

Geçen yaz açtığımız bir giyim mağazamız vardı. 8-9 ay kadar çok iyi giden satışlarımızda 1 ay içerisinde önemli derecede bir düşüş meydana geldi. Bunun nedenini hala anlamış değiliz ancak bunun nasıl gidereceğimiz hakkında birkaç fikir almıştık. Bu tür durumlarda bize internetten yardım alabileceğimizi söylediler ve bir web sitesi yaptırmamızı ancak bu web sitesinin web tasarımın çok iyi bir şekilde yapılmasını yani bize uygun ve bizi anlatan bir web tasarım ile yapılmış olması gerekiyordu. Bunun için bazı profesyonel kurumlardan yardım istedik ancak bu kurumlar yapacakları şeyin pahalı olduğunu ve tam olarak bizim istediğimiz gibi olmayacağını söylediler. Oysa bizim sorunumuz tanınmamaktı ve bize uygun olan şey bu değildi. Biz tarzımızı yansıtacak ve bizim halimizden anlayacak kişilerle çalışmak istiyorduk. Arayışlarımız çerçevesinde kendimize uygun bir tasarımcı bulamamıştık. Bu durumda yakınımızda bulunan bir okuldaki başarılı bir sınıfta bulunan İsmail’den bize bir web sitesi yapmasını istedik. Ona içinde bulunduğumuz durumu anlattık ve bizim neye ihtiyacımız olduğunu söyledik. İsmail de bizim bulunduğumuz durumu anladı ve işe koyuldu. Bizim halimizden anlamıştı ki yapmış olduğu site bizim istediğimiz gibiydi. Tamda ihtiyacımız olan şey buydu dedik. Sitenin istedikleri gibi yapılmasının nedeni ise sitelerini yapan İsmail’in daha önceden bu tür tecrübelerde bulunduğu ve kendisinden yardım isteyen kişilerin sorunlarını tam olarak dinlemeleri ve onlara göre birer web tasarım yapmasıydı. Çoğu zaman herkesin atladığı bu ayrıntıyı o artık biliyordu ve her zaman bu tür şeylere dikkat ediyordu. Artık her iki tarafta istediğine ulaşmış bir şekilde sorunu çözmüşlerdi.

Burada anlatmak istediğim piyasada bulunan birçok firmanın müşterilerini tam olarak dinlemeden iş yapması ve sorunlar karşılarına çıktığı zaman pek ilgilenmemeleri. Sadece kendi tarafındaki işleri düşünmeleri ve müşteri memnuniyetini 2. Sıraya attığıdır. Bu nedenle piyasada pek çok sağlam firma kalmamış olup kalanlar arasında da işini hakkıyla yapanlara iş verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder