22 Eylül 2014 Pazartesi

WEB TASARIM HAKKINDA TEMEL BİLGİLER

Bugün sizlere araştırmış olduğum web tasarım hakkında yararlı olabilecek bilgiler vereceğim. Web tasarımın işlerimizi nasıl kolaylaştıracağını, nasıl daha iyi bir şirket olabiliriz ve daha birçok konu hakkında sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Konumuza insanların web tasarımdan nasıl yaralanacağı hakkında bir soru ile başlayabiliriz. Burada insanlar web tasarımdan yararlanmayı ondan kendilerine nasıl pay çıkaracaklarını anlatacağım. İnsanlar bir iş yaparken yaptığı bu iş karşısında harcadığı emeğin karşılığını hemen almak isteyeceklerdir. Bu durumda çalışacakları firma veya kişiler işlerinde çok başarılı, deneyimli ve işi bilen kişilerden kurulu olması gerekmektedir. Karşılaşılacak bir sorun karşısında o sorunu yenmek amacıyla her türlü şeyi yapabilmelidirler.

Sayfa sahibi olan biri kendi sayfasını yaptırmak istediği zaman kendisine uygun kendisinin ihtiyacı olduğu çözümden anlayabilecek birilerini bulması gerekmektedir. Bu durumda insanlar çevrelerindeki insanlardan duyduğu şeylerle veya arkadaşlarının yönlendirmesi durumunda bazı firmalara yönelecektir. Bu firmalar söylendikleri gibi çözüme odaklı, iş bilen, kendinden emin ve güvenilir siteler olacağı kadar karşımıza daha yeni piyasaya çıkmış olan firmalarda çıkabilir. Bu tamamen kişinin aldığı tavsiyelere ve birazda şansına kalmıştır. Biz burada kişinin orta hallinin üzerinde bir firma ile karşılaştığını varsayalım. Burada kişi yaptırmak istediği web sayfasını kusursuz bir şekilde karşı tarafa anlatmalıdır. Böylelikle iki tarafta ne yapacağını bilecektir ve bu konuda pek zorluk çekilmeyecektir. Tersi bir durumda karşılaşacak olursak iki taraf için de sorunlar ortaya çıkacaktır. Böyle şeylere tahammül edemeyeceğimiz için karşılaşmak istemeyeceğizdir. Burada anlaşmış olduğumuz firma bize uygun özgün tasarımlar kullanmalıdır. Kullandığı tasarımlar bizim isteklerimizi karşılayacak şekilde olmalıdır. Projeye yaparken firma en iyi kodlama ve tasarımı yapabilmesi için gerekli bilgi kaynağına sahip olmalıdır. Bu şekilde müşterilerinin istediği türlerde tasarımlar yapabileceklerdir. Bu da kendilerine müşteri ile olan aralarındaki bağı güçlendirecektir ve onlara güven aşılayacaktır. Firma müşterinin her türlü ihtiyacını elinden geldiği en kısa sürede tamamladıktan sonra sorunsuz bir şekilde teslim edecek duruma gelince siteyi etkinleştirecek ve işini kısmen bitirmiş olacaktır. Bu olaylar gerçekleşirken burada müşterilerinde yapması gereken bazı şeyler vardır. Bunları da burada anlatmak gerekirse şöyle özetleyebiliriz. Müşteri tasarım başlamadan firmaya tamamının bir kısmını vermelidir. Bu şekilde bir kapora yani güvence gibi bir etken oluşacaktır. Bunun dışında firma web tasarımı ve kodlaması ile ilgilenirken kişinin firmayı sıkça arayıp onları sıkboğaz etmemelidir. Bu dediklerimizi iki tarafta uygulayacak olursa bizim açımızdan ve karşı taraf açısından sağlıklı koşullara elverişli olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder