29 Eylül 2014 Pazartesi

Web Tasarım’da İçerik ve Tasarım

Web tasarımı yapacağımız zaman dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar hazırlayacağımız web sitesinin alt yapısının daha kullanışlı ve düzgün olmasını sağlayacaktır. Bir çizelge oluşturarak siteyi hazırlarken daha az hata yapabiliriz. Yapacağımız doğru seçimler sonunda web sitesi kullanıcıları sitemizde daha fazla ilgi gösterecek ve daha hızlı çalışmamızı sağlayacaktır.

İçerik

Web sitesi tasarımı yaparken kullanacağımız en önemli şey içeriktir. Web sitelerinin oluşturma amaçlarından en önemlisi, istediğimiz bazı bilgilere herkesin ulaşmasını istememizdir. Bu nedenden dolayı web sitesi tasarımına başlarken sitede neleri paylaşacağımızı yani içerikleri bilmemiz ve tasarımımızı ona göre yapmamız gerekir. Web sitesi içeriklerini önceden elimize alırsak ne türde bir web sitesi yapacağımız için bize yardımcı olur. İçerik hakkında dikkat etmemiz gereken bir diğer unsurda uzun sıkıcı cümleler yerine basit ve sade şekilde cümleler kullanmaktır. İçeriğin sayfa ziyaretleri sırasındaki rolü de önemlidir. Tasarımı güzel bir sitenin içeriği tasarım kadar dikkat çekici değilse o siteye giriş az olur fakat tasarımı orta halde olan bir web sitesinin içeriği de iyi olursa bu site daha fazla dikkat çekecektir. Sitemizde kullanacağımız içerikler alakasız yazılar olmamalıdır. Okuyucuların istedikleri bilgi yer almalıdır.

Tasarım

Web sitesi içeriklerinin hazırlayacağımız web sayfasının neresinde ve nasıl görünmesini planladığımız bölüm tasarım aşamasıdır. Tasarım aşamasında web sayfasının logosu nerede olacak, yazılar nerede olacak, menüler nerede olacak gibi soruların cevaplarını kâğıt üzerine ya da bilgisayara çizeriz. Bu bize çizim bittikten sonra belki daha fazla fikir getirecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder