26 Eylül 2014 Cuma

Responsive Tasarım Hakkında Bilgiler

  Teknolojinin oldukça gelişmiş olduğu ve sürekli gelişmeye devam ettiği bu son dönemde yeni cihazların da ortaya çıktığını görmekteyiz. Örneğin önceleri masaüstü bilgisayarlar meşhurken şimdileri ise laptoplar bile yeni çıkan tablet bilgisayarlar sebebiyle eski olarak görülmektedir. Bildiğiniz gibi artık her türlü işimizi web siteleri aracılığı ile halledebiliyoruz. Bu sebeple arama motorlarından da anlaşılacağı gibi bir çok birey ve kurumun web sitesi bulunmaktadır. Bu siteler için belli tasarımlar gerçekleştirilmektedir. Fakat dediğim gibi sürekli yeni cihazların çıkması bu sitelerde uyum sorunu çıkarabiliyor. Örneğin günümüzde telefondan internet sitelerine giriş %25’i buldu. Bu sebeple artık bir çok site de resposive tasarımı kullanılmaktadır.

  Responsive tasarım web sitelerinin internete girilen tüm cihazlarda uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Örneğin telefonlarda bu sitelerin bazı kısımları kullanıcının yakınlaştırmasına gerek kalmadan değişerek kullanışlı bir hale gelir . Responsive tasarımın faklı cihazlar için standart boyutları :

Bilgisayar ekranları için : 1024 pixel ve üzeri
Tablet ekranları için : 768 ve 1023 pixel arası
Telefon ekranları için : 479 pixel ve aşağısı
Telefonların yatay ekranları için : 480x767 pixel

 Şeklinde sıralanmaktadır. Eğer sizde bir web sitesi kuracaksanız bu siteyi responsive tasarım kurallarına uygun bir şekilde yaparsanız her türlü kullanıcı kitlesine ulaşmış olur ve o sitenin daha popüler olmasını sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder