27 Ekim 2014 Pazartesi

Web Tasarımda Bulunacaklar

1. Bu site içeriklerinde nelerden bahsediliyor?
Arama motorundan sitenize ulaşan bir ziyaretçi, sitenize girdikten sonra sitenizin hangi konulardan bahsettiğini en kısa sürede yani saniyeler içerisinde çözmek isteyecektir. Eğer bu mesajı sitenizi ziyaret eden kişiye istenilen sürede sunmazsanız bu kişi sitenizi terk edecektir. Böylece ziyaretçi kaybetmiş olacaksınız Bu her ne kadar 1 ziyaretçi olarak bakılsa da başka insanlarda bu durumu aynı şekilde karşılayacaktır.
2. Site içeriklerinde ne yazıyor?
Sitenizdeki içeriğin okunabilir olmasını sağlamalısınız. Bunun için dikkat çekici içerikler paylaşmalısınız. Internette olduğumuzu unutmayarak, kitaplarda bulunan yazılar gibi sayfalar dolusu yazılar paylaşmak okuyucuyu her zaman için sıkacaktır. Madde işaretleri, numaralandırma, başlık, alt başlık ve listeleri mutlaka kullanınız. Böylece kullanıcı daha dikkatli bir şekilde okumasını gerçekleştirebilecektir.
3. Yazılarınızın Okunabilirliği Ne Seviyede?
Sadece havalı gözüktüğü için okunması zor süslü yazı fontlarını kullanmaktan vazgeçin. Sitenizdeki paylaşımların esas amacı, sitenizde paylaşmış olduğunuz içeriklerde kullanıcılara anlatılmak istenen bilgiyi bir an önce vermek olmalıdır. Anlatılmak istenileni eğer zor bir şekilde dile getirirsek bu dikkat çekmeyecektir. Bunların yanında yazılarda kullanacağımız font boyutları da önemlidir. Küçük yazı boyutlarında yazılan yazılar okuyucunun gözünü yoracağı için pek fazla tercih edilmeyecektir. Bu nedenle orta boyutlu yani okuyucunun rahatça okuyabileceği boyutlarda yazılar yazılmalıdır.
4.Siteye Kayıt ve Abonelik Kuralları Nelerdir?

Eğer gerekli bir durum söz konusu değilse site ziyaretçilerinin sitenize kayıt olmasını istemeyin. Açık konuşmak gerekirse, insanlar internette gezinirken istediği bilgiyi toplamak ister bunun dışında başka bir şey değil. 

0 yorum:

Yorum Gönder